Dar mudrosti mijenja naše živote

Foto: https://unsplash.com/

Ništa nam danas nije toliko potrebno kao dar mudrosti, dar Duha Svetoga u svijetu u kojem su tričarije zamijenile bitne stvari i koje ispunjavaju naše živote svojom prazninom.
Koliko ljudi besciljno luta svojim životima tražeći nešto na što se mogu osloniti, nešto što će dati smisao njihovu životu, ali ostaju razočarani jer se hvataju za stvari koje ih ne mogu ispuniti, nego ih ostavljaju još praznijima nego što su bili.
Potrebna nam je mudrost da nas podsjeti da svoje poteškoće ne uzimamo suviše ozbiljno. One imaju razlog u našemu životu da nas ojačaju i učine nas boljim ljudima. One su tu da nas nauče cijeniti odnose koje imamo s drugim ljudima, da shvatimo koliko nečija prisutnost u našemu životu može biti blagoslovljena, da uočimo darove koje već imamo ali ih ne primjećujemo jer smo usmjereni samo na stvari koje nam nedostaju.
Potrebna nam je mudrost da imamo snage othrvati se prošlosti, da nas ta ista prošlost ne nadjača i pobijedi našu sadašnjost, te da se zbog nje neprestano vraćamo na stare rane i povrede koje smo zadobili i koje nam oslabljuju vjeru u ljude i vjeru u bolju budućnost. Potrebna nam je mudrost da zahvalimo za sve lekcije prošlosti i da ne ponavljamo više greške koje su nas stajale mira i dobrih odnosa s drugima.
Potrebna nam je mudrost da shvatimo da možemo izdržati puno više nego što mislimo, da imamo hrabrosti slijediti svoj unutarnji glas i da ne kompromitiramo svoj karakter zbog nekih materijalnih interesa od kojih ne ostaje na kraju ništa. Potrebno je okrenuti se Duhu Svetom i tražiti ga da ostane s nama u svim situacijama u kojima ne znamo što ćemo i kako ćemo, i prepustiti njemu da nas nadahne najboljim odlukama koje možemo donijeti.

Mario Žuvela

Izvor: Crkva na kamenu/Duhovnost.net