Mir počinje s Bogom

Foto: unsplash.com

Mir počinje kada dovedete Boga u svoj život, kada postavite stvari na mjesto na koje trebaju stati i kada vam je jasno što su prioriteti i tako se prema njima počnete odnositi a što su nevažne stvari.

Mir počinje kada shvatite da ste vi odgovorni za vaše vrijeme i ne možete više nikoga drugoga kriviti zašto ste svoje vrijeme potrošili na tričarije, zašto niste odvojili vrijeme za osobni i duhovni razvoj nego ste se samo prepustili struji.

Mir počinje kada dovedete Boga u svoj život, kada prestanete s očajavanjima što vaš život nije onakav kakav biste željeli da bude, kada prestanete sa žaljenjima što nemate ono što želite imati nego pogledate na sve ono što jeste i imate i postanete za to zahvalni.

Mir počinje kada se prestanete živcirati zbog sitnih svađa, niskih prepucavanja, svakodnevnih omalovažavanja i shvatite da ne morate primiti svaku uvrjedu koju vam drugi dade.

Mir počinje kada dovedete Boga u svoj život, kada se prestanete ljutiti na druge ljude smatrajući da su vam počinili nepravdu nego se okrenete Bogu i prepustite njemu sve svoje povrede i rane. Mir počinje kada se prestanete zanositi svojim uspjesima i postignućima u materijalnom svijetu i shvatite da su svi oni poput običnoga balona koji se napuhao samo zrakom i koji već sljedeći trenutak može samo prsnuti i nestati.

Takvom miru težite, za takav mir molite i radite. Takav mir nije neki cilj na koji se dolazi, takav mir treba postati cijeli naš životni put. Kada dovedete Boga u svoj život, shvatit ćete da je On oduvijek bio tu, ali vas nije bilo, vi ga niste vidjeli, mislili ste da njegova prisutnost treba biti neki fascinantni događaj, neko veličanstveno otkriće a on se nalazio u dnu vaše duše. Otkrijte ga i započnite suživot, mir će svakako doći.

Mario Žuvela

 

Izvor: Crkva na kamenu/Duhovnost.net