Proslava 100 godina župe Kruševo

Ove godine župna zajednica u Kruševu obilježava značajan jubilej, navršava se 100 godina od osnutka župe.
U nedjelju, 14. 7., nakon večernje svete Mise u dvorani nadbiskupa Čule bit će otvorena foto izložba o životu župe kroz 100 godina.
U utorak, na Gospu Karmelsku, 16. 7., nakon večernje svete Mise planiran je susret klapa i večer zajedništva, pučko veselje za cijelu župu i svi su pozvani.
U subotu, na Ilindan, 20. 7., župu će pohoditi biskup mons. Petar Palić koji će predvoditi svetu Misu.

 

Program devetnice za Ilindan i Gospu Karmelsku

 

  1. dan, četvrtak, 11. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni drugi razred), litanije i prigoda za ispovijed (bit će više svećenika), sveta Misa.
  2. dan, petak, 12. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni treći razred), litanije i sveta Misa.
  3. dan, subota, 13. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni četvrti razred – prvopričesnici), litanije i sveta Misa.
  4. dan, nedjelja, 14. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni peti razred), litanije, prigoda za ispovijed (bit će više svećenika) i sveta Misa.
  5. dan, ponedjeljak, 15. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni šesti razred), litanije i sveta Misa.
  6. dan, utorak, 16. srpnja, u 19 sati, Gospa Karmelska: prije večernje Mise molimo krunicu i litanije (predmole animatori), prigoda za ispovijed (bit će više svećenika), a nakon Mise nastup klapa.
  7. dan, srijeda, 17. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni sedmi razred), litanije i sveta Misa.
  8. dan, četvrtak, 18. srpnja, u 19 sati: euharistijsko klanjanje i sveta Misa.
  9. dan, petak, 19. srpnja, u 19 sati: krunica (predmoli završeni osmi razred), litanije i sveta Misa, prigoda za ispovijed (bit će više svećenika).

ILINDAN, SUBOTA, 20. SRPNJA: rana Misa u 8,00 sati. Svečana sveta Misa u 11,00 sati koju će predslaviti mons. Petar Palić, biskup.

Izvor: Crkva na kamenu