Milosrđe mi je milo

Foto: Cnak

Priredila: s. M. Izabela Đaković

Uvez: Meki

Godina izdanja: 2017.

Cijena: 5,00 – EUR

Članci u ovoj knjizi prethodno su objavljeni u Crkvi na kamenu u razdoblju od siječnja 2016. do svibnja 2017. Inspirirani proglašenjem Svete godine, posvećene Božjemu milosrđu, koja je trajala od 8. prosinca 2015. do 20. studenoga 2016., u našemu smo mjesečniku željeli obraditi tjelesna i duhovna djela milosrđa. Uvodni članak i prvo djelo tjelesnoga milosrđa obradio je biskup Ratko Perić, a onda je u sličnu stilu s. M. Izabela Đaković nastavila obrađivati tjelesna kao i duhovna djela milosrđa. Ti su članci objavljivani pod rubrikom “Milosrđe mi je milo”. Don Ivo Šutalo, u rubrici “Poučne sličice”, objavljivao je članke koji se odnose na tjelesna djela milosrđa, a zapravo obrađuju poučne primjere iz svećenikova pastoralnog rada u župi.
Smatrali smo vrijednim ove članke izdvojiti i objaviti ih kao zasebnu knjigu, želeći tako ovu tematiku približiti širemu čitateljstvu. Uz pojedine tekstove nismo stavljali imena autora, nego smo samo u sadržaju naveli koje je članke napisao pojedini autor, tako da se cijela knjiga čita kao jedna cjelina.
Želeći da se Godina milosrđa protegne na cijeli naš život, ovu poticajnu knjigu predajemo u ruke čitateljima kako bi se Božje milosrđe po našim riječima i djelima širilo u ovome svijetu i da nam neprestance odzvanjaju u ušima Isusove riječi: “Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!” (Mt 5,7).

Izvor: Crkva na kamenu