Nada koja ne postiđuje

Autor: Ratko Perić

Uvez: Tvrdi

Cijena: 10,00 – EUR

Listajući stranice knjige: Ratko Perić, Nada koja ne postiđuje, već sama poglavlja i naslovi pojedinih odlomaka jasno upućuju na narav ove knjige. Pisana je susretom, divljenjem, ljubavlju, osobnim pristupom, britkošću i izazovnošću, prožetima životnim iskustvom i kršćanskom jasnoćom čovjeka komu je stalo do onoga što piše i što prenosi drugima.
Prilozi koji su postali sastavnim dijelom knjige pisani su iz istoga izvorišta, ali odražavaju različitu svrhu te ih objedinjuje nakana prenošenja onih poticaja koji tvore smjerokaz i građu za duhovne vježbe, kako to naznačuje podnaslov knjige: Duhovne vježbe po blaženom Alojziju Stepincu. Dakle, ovo je splet poglavito duhovnih raščlamba, pitanja i poticaja koji polaze od života, služenja i svjedočanstva blaženoga Alojzija, u sveobuhvatnosti širine koju izražava riječ duhovno u suodnosu s povijesnim okolnostima jednoga života koji je dodirnuo puno života, jednoga vremena koje se susreće u našem vremenu.

Iz predgovora kardinala Josipa Bozanića

 

Kao član Povijesne komisije u Stepinčevoj kauzi i član Sudišta u dokazivanju Stepinčeva mučeništva mogu posvjedočiti da je ovaj rukopis pisan stručno i analitički, na postojećim arhivskim vrelima i na pouzdanoj literaturi, te ga i resi činjeničnost i autentičnost, uvažavanje načela uzročnosti i posljedičnosti, kao i poštovanje konteksta života onoga vremena. Izvrsno će poslužiti za duhovne vježbe, i voditeljima i vježbanicima, ali jednako tako i za objektivne informacije i istinite odgovore na aktualne optužbe i neistine, temeljene na starim falzifikatima. Jednom riječju, ovo je sažeta, krcata podacima i aktualna knjiga istine o našem Blaženiku.

Iz recenzije msgr. dr. Stjepana Kožula

 

  Ime:

  Prezime:

  Adresa:

  Grad:

  Poštanski broj:

  Država:

  Telefon:

  Email:

  [recaptcha]

  Sva polja su obavezna.