U vjeri, nadi i ljubavi

Foto: Cnak

Priredili: Željko Majić i Božo Goluža

Uvez: Tvrdi

Cijena: 25,00 – EUR

Zbornik U vjeri, nadi i ljubavi, Stoljetnica rođenja biskupa Pavla Žanića 1918.-2018. nastao je kao kruna ovoga jubileja neustrašiva pastira Mostarsko-duvanjske i upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije (1980.-1993.) Najprije su u biskupijskome mjesečniku Crkva na kamenu, što ga je utemeljio upravo biskup Pavao, kroz godinu dana izlazili “Posebni prilozi”, u kojima su objavljivani članci o biskupovu životu, inicijativama i djelovanju. Obrađene su uglavnom sve važnije teme koje su obilježile biskupsku službu ovoga vrijednoga i uzornoga predstojnika katoličke i apostolske vjere u Hercegovini. U Listu su članci bili ilustrirani odgovarajućim fotografijama i ilustracijama, a u knjizi su te slike složene u poseban slikovni prilog, na kraju sveska. Kako je prostor u Crkvi na kamenu bio ograničen, auktorima je ostavljena mogućnost da u knjizi svoje članke prošire. Neki su to i učinili.

U drugome dijelu ove specifične biografije nalaze se misli biskupa Ratka Perića koje je izgovorio tijekom proteklih 18 godina prigodom smrtovdana blagopokojnoga biskupa Pavla. U tim nagovorima biskup Ratko posebno ističe kršćanske krjeposti biskupa Žanića, i one bogooblične (vjeru, ufanje i ljubav) kao i one stožerne (razboritost, pravednost, jakost…).

U trećem dijelu zbornika prenesena su dva intervjua koja je biskup Pavao, umirovljenik, dao Crkvi na kamenu, kao i razni prigodni govori koji osvjetljuju život biskupa Žanića. Ovdje je posebno istaknuta Žanićeva proslava 25. obljetnice biskupstva, 1996. godine.

 

  Ime:

  Prezime:

  Adresa:

  Grad:

  Poštanski broj:

  Država:

  Telefon:

  Email:

  [recaptcha]

  Sva polja su obavezna.

  Izvor: Crkva na kamenu