Namještenu seobu naroda Mađarska ne želi u svome dvorištu

Foto: Flickr.com

Mađarsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je 3. ožujka da je “nečuveno” i “neprihvatljivo” da su neki europski vođe kritizirali mađarsku vladu u pogledu “ostvarivanja jednoga od temeljnih alata demokracije” iniciranjem referenduma o migrantskim kvotama EU-a.

Ministarstvo je reagiralo na primjedbu glavnoga tajnika Vijeća Europe Thorbjorna Jaglanda izrečenu na Vijeću UN-a za ljudska prava u srijedu u kojoj se podrazumijeva da održavanjem referenduma Mađarska “odstupa” od načela ljudskih prava.

“Države ne mogu jednostavno pristati pa se povući od međunarodnih obaveza kako žele”, rekao je Jagland na vijeću, referirajući se na inicijativu za provedbu referenduma.

Mađarsko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je Jaglandove “optužbe” i naglasilo da Mađarska uvijek ispunjava međunarodne dogovore.

Ministarstvo je reklo da u skladu s međunarodnim sporazumima Mađarska osigurava skrb za 400.000 migranata prošle godine, ali dodaje da je vlada ostala pri stajalištu da ni jedan međunarodni dogovor ne jamči pravo ilegalnim migrantima da odlučuju u koju europsku zemlju žele ići.

Mađarska će zaštititi i svoje i schengenske granice, javljaju iz ministarstva, dodajući da Mađarska ne želi uzeti ekonomske migrante na temelju migrantskih kvota.

Ministarstvo je napomenulo da je Mađarska osporila migrantske kvote na sudu.

P.s. Viktora Orbana treba nagraditi za mir u svijetu, jer je jedan od rijetkih nacionalnih vođa koji je shvatio činjenicu o namještenoj seobi naroda, odnosno preseljenju Azije i Afrike u Europu. Možda se netko pita kako to predsjednik mađarske vlade najviše doprinosi miru u svijetu. Recimo da Pero ima petero djece i naumi se preseliti u kuću svoga poznanika Marka koji ima dvoje djece. Marko kaže Peri neka mirno nastavi živjeti u svojoj kući i da njega pusti na miru. Međutim, Pero po svaku cijenu želi u Markovu kuću jer je ona novija, ljepša i bolja. Marko mu kaže, ne ćemo moći živjeti u miru u ovoj mojoj kući, pa je puno bolje da ti ostaneš u svojoj kući. Štoviše, pomoći ću ti koliko mogu, ali ostani u svojoj kući, jer ni dva brata ne mogu živjeti u istoj kući, a kamo li ljudi koje ništa ne veže. – Pitamo se, tko u ovom slučaju donosi mir, a tko nemir?!

Izvor: Crkva na kamenu