Budimo i mi “Za Kisongo”

U nedjelju, 5. lipnja 2016., u organizaciji  neumske udruge građana Zvijezda Mora održano je prvo amatersko slastičarsko natjecanje “Jadrankin kup”, namijenjeno svim amaterima koji se žele okušati u pripravi slastica. Između tridesetak prijavljenih, žiri sačinjen od uglednoga gastronoma svjetskog glasa Josipa Žuvele, te iskusnih neumskih šefova kuhinje i slastičara: Ante Bačića, Mirka Đandare, Ružice Putice te Anke Krešić, nije imao nimalo lagan posao. Pa ipak, nakon dugoga vijećanja, odlučeni su pobjednici prema kategorijama. Osim pripremljenih slastica, prisutni su mogli uživati i u mezi i kvalitetnu vinu, a sve uz glazbu mladoga mostarskog izvođača Ive Jurića.

Divno druženje, slastice, glazba, bili su odličan uvod za turističku sezonu neumskoga područja. Međutim, mladim organizatorima, već poznatim entuzijastima i humanitarcima ipak nije bilo dovoljno. Htjeli su iz svega ovoga još nešto dobro “izvući”.

Budući da su neki od njih nedavno bili u posjetu našim misionarima u Africi, točnije misiji Kisongo, došli su na ideju da organiziraju humanitarnu akciju “Za Kisongo”. Naime, kupnjom majice ili pregače s natpisom “Jadrankin kup” možete sudjelovati u humanitarnoj akciji i prikupljanju novca za opremanje glazbene učionice u misiji Kisongo. Njima je potrebno nekoliko instrumenata, ploča za pisanje te ostali materijal kako bi se mogli glazbeno obrazovati i razvijati svoj talent.

Ako želite biti dio ove humanitarne akcije možete naručiti svoju majicu ili pregaču na kontakt: uzmneum@gmail.com ili na broj 063/845-793, kao i u inbox udruge “Zvijezda Mora” (www.facebook.com/Udruga-građana-Zvijezda-Mora).

Cijena majice ili pregače je 15,00 KM.