Barokni koncert “Radost Božića”

Foto: Cnak

RASNO – U crkvi sv. Franje Asiškoga u Rasnu kod Širokog Brijega održan je 28. prosinca 2022. koncert “Radost Božića – večer barokne glazbe”, izvijestio je Hrvatski medijski servis.
Koncertni program bio je satkan od remek-djela barokne glazbene baštine, a premijerno ga je izveo ansambl Takt, pod umjetničkim vodstvom koncert majstora Ante Sliškovića, a u izvedbi im se pridružila mlada sopranistica Nikolina Hrkać.
Koncert je bio organiziran povodom 180. obljetnice Matice hrvatske i 150 godina od ponovne uspostave župe sv. Franje Asiškog u Rasnu. Svi prisutni u crkvi sv. Franje Asiškoga imali su priliku čuti neke od najljepših sakralnih vokalno-instrumentalnih numera poput arija iz kantata i oratorija, ali i majstorska orkestralna djela u formama concerta, suite i concerta grossa. Izvođači su ovim koncertom unijeli dodatnu radost blagdana i odabranim repertoarom klasične glazbe punili srce i dušu svih prisutnih.
Bila je to divna glazbena večer u kojoj su se preplitale molitve, pastoralni predasi i pjesnički izljevi radosti. Dugotrajnim pljeskom slušatelja nagrađeni su izvođači koji su priredili koncert koji je doista bio božićni, kako po ozbiljnom odabiru repertoara tako i po zavidnoj stilskoj razini predanog muziciranja izvođača.

Izvor: Crkva na kamenu