Benedikt XVI. o kard. Mülleru

Foto: http://eucharistandmission.blogspot.ba

VATIKAN (RV) – Svećenik, a tako i biskup i kardinal, nije nikada u mirovini, napisao je papa emeritus Benedikt XVI. nekadašnjem pročelniku Zbora za nauk vjere kardinalu Gerhardu Ludwigu Mülleru u pozdravu kojim započinje knjiga naslovljena Trojstveni Bog. Kršćanska vjera u sekularno doba.
Knjigu je na njemačkom jeziku izdala nakladnička kuća Herder, i to povodom 70. rođendana kardinala Müllera, koji je proslavio 31. prosinca 2017., te 40. obljetnice njegova svećeničkog ređenja. U knjizi se, koja ima gotovo 700 stranica, među ostalim nalaze i prilozi kardinalâ Reinharda Marxa, Angela Scole i Kurta Kocha, te nadbiskupâ Rine Fisichelle i Brune Fortea, kao i Müllerova nasljednika nadbiskupa Luisa Ladarije.
Benedikt XVI. se prisjeća da je Pavao VI. bio taj koji je htio da se visoka dužnost u Vatikanu povjeri samo na pet godina; ali i bez neke posebne dužnosti, napisao je, kardinal Müller će nastaviti javno služiti vjeri kao svećenik i kao teolog. Papa emeritus potom hvali dužnost koju su obojica obavljali, dužnost pročelnika Zbora za nauk vjere; riječ je o ulozi u kojoj mudrost nije dana samo stručnošću na tom području, nego i prepoznavanjem granicâ toga teološkog saznanja. A Müller je proveo svoje godine u Rimu nastojeći učiniti upravo to, istaknuo je Papa emeritus.

Izvor: Crkva na kamenu