Blagoslovljen zavjetni kip svetoga Josipa

Foto: jabuka.tv

ŠIROKI BRIJEG (KTA) – Kip svetoga Josipa, koji za ruku drži Malog Isusa, svečano je blagoslovljen u ponedjeljak, 20. ožujka, na večernjoj svetoj Misi u dupke punoj širokobriješkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Riječ je o zavjetu 12 širokobrijeških obitelji, koji je još uvijek traje, za zaštitu obitelji, očinstva i majčinstva te za blagoslov našega roda i potomstva. Razlozi su vrlo bitni, da narod koji se okuplja oko Kristova oltara pronalazi utjehu i u samoći crkve upravo u prisutnosti svetačkih kipova. Blagoslov očinstva i majčinstva, blagoslov roda i potomstva – to je zavjet obitelji Širokoga Brijega.
Više obitelji okupilo se u ovu inicijativu, a ona još nije završena. Stoga je i običaj u Crkvi kada se blagoslivlja novi kip da se lemuzina od te Mise pretvara u zavjet svetomu Josipu, a ova će lemuzina biti namijenjena za isplatu ovoga prekrasnoga rada, rekao je nakon blagoslova gvardijan Franjevačkog samostana i župnik fra Ivan Marić koji je dodao da je svoju službu posvetio i stavio pod zaštitu svetoga Josipa.
Kip u prirodnoj veličini rađen je od prirodnoga punog drveta te je visok 180 centimetara, bit će postavljen na posebno mjesto u širokobriješkoj crkvi.

Izvor: Crkva na kamenu