Blagoslovljeni novi prostori Uredništva Crkve na kamenu

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR – Uredništvo Crkve na kamenu preselilo se na novu adresu (Ulica nadbiskupa Čule b.b., u Biskupijskom centru a prekoputa Svećeničkoga doma). U srijedu, 15. studenoga 2023., biskup Petar Palić posjetio je urede Crkve na kamenu i blagoslovio ih. Zazivajući Božju pomoć molili smo “Blagoslovljen si, Gospodine, koji rado primaš žrtvu našega rada i uračunavaš je u pokoru, da bude braći na veselje a siromasima na pomoć”. Biskup Petar zaželio je djelatnicima Crkve na kamenu uspješan rad u novim uredima te da tiskano izdanje Crkve na kamenu i istoimeni portal i dalje budu sredstvo evangelizacije i širenja vijesti iz Crkve u hrvatskom narodu i svijetu.
Crkva na kamenu je pastoralno-informativni list hercegovačkih biskupija. Ovaj mjesečnik osnovao je biskup Pavao Žanić 1980. godine. Pojavak ovoga lista bio je velika novost u onom razdoblju komunizma. Vjernici su ga dočekali s radošću jer su u njemu mogli pročitati mnoge poučne članke za svoj vjerski i narodnosni život. Osim toga, bilo je i tekstova koji su se osvrtali vrlo kritički na neke nedolične pojave u tome društveno-političkom sustavu. I za vrijeme Domovinskoga rata odigrala je veliku ulogu postavši “krvavom kronikom” hrvatskoga naroda koji se branio na svome vjekovnom prostoru.
List je 1983. godine pokrenuo i svoju biblioteku, u kojoj je do sada objavljeno 175 knjiga raznovrsna sadržaja. Crkva na kamenu je 2016. godine pokrenula novi portal na adresi www.cnak.ba. Portal donosi najnovije vijesti iz Vatikana i Crkve u Hrvata, s posebnim naglaskom na mjesnu Crkvu. Portal nudi čitateljima i različite duhovno-religiozne sadržaje te vijesti o važnim društvenim događajima.
Čitateljstvo molimo da u svoje molitve stave rad djelatnika Crkve na kamenu kako bi se Radosna vijest prenosila i doprla do što više ljudi vršeći Kristovo poslanje: “Pođite po svem svijetu, propovijedate evanđelje svemu stvorenju” (Mt 16,15).