Đakonsko ređenje fra Marka Bagarića

Foto: KTA

MAROKO (KTA) – U nedjelju, 22. listopada 2023., na misijsku nedjelju, u gradu Tangeru, u državi Maroko, fra Marko Bagarić, iz župe Bukovica, kod Tomislavgrada, primio je red đakonata, na svetoj Misi u 16 sati (po njihovu vremenu, a 17 sati po našem), za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Zaredio ga je španjolski biskup Emilio Rocha Grande.
U propovijedi je biskup Emilio Rocha Grande naglasio da uvijek treba računati s Bogom, jer sada počinje jedna nova etapa Markova života i u toj etapi života on ulazi u sakrament svetoga reda i primit će mnoge beneficije i mnoge dobre stvari ali život će mu donijeti i mnoge poteškoće i često će ga staviti u teška iskušenja koja će ga dovesti pred zid. Ali jedino s Bogom može pobijediti i jedino oslonivši se na njega i računajući na njega može proći kroz sve poteškoće i samo s njime može biti pozitivan ishod.
Po završetku misnoga slavlja fra Marko je zahvalio dragom Bogu na ovome danu, svima koji su došli iz Domovine, iz njegove Bukovice u Maroko na ovo misno slavlje, svim svećenicima koji su sudjelovali u koncelebraciji. Među 16 svećenika koji su sudjelovali u misnom slavlju bili su i svećenici iz njegove matične provincije, ali i fra Vine Ledušić. A kada je u nedjelju, 15. listopada, župnik župe Bukovica, fra Stipe Marković oglasio fra Markovo đakonsko ređenje, brojni župljani bukovičke župe bili su uz njega u molitvi i radovali se s njegovim bližnjima. Nekoliko njih je s obitelji krenulo na daleki put u Maroko. Čestitke i topli pozdravi iz duvanjskog kraja upućeni fra Marku nisu izostali.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA