Deseta obljetnica župe sv. Tome Apostola

Foto: Cnak

MOSTAR – Župa svetoga Tome Apostola u Mostaru, inače jedina u Bosni i Hercegovini posvećena ovome apostolu, proslavila je 7. listopada svečanom svetom Misom u 18 sati blagdan Kraljice Krunice i desetu obljetnicu župe. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je biskup Petar Palić. Župnik don Krešo Puljić u svome uvodnom pozdravu izrekao je dobrodošlicu biskupu Petru, svećenicima i vjernicima, te istaknuo da je radostan zbog biskupova dolaska danas u župu i da s njime žele proslaviti desetu obljetnicu župe i zamoliti Gospodina da ih svojim Svetim Duhom i nadalje ovako kao i dosada prati.
Na početku Mise biskup je rekao. “Vi ste još uvijek župna zajednica koja raste, ne samo brojčano, i ne samo po ovoj crkvi koja raste kao zgrada, nego rastete kao živa zajednica. Nastavite rasti u vjeri, u ljubavi prema Bogu i prema Crkvi. Danas slavimo blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, Kraljicu Krunice. Želimo moliti njezin zagovor za ovu župnu zajednicu, želimo moliti njezin zagovor da poput nje budemo pozorni na Božju riječ, da poput nje izgrađujemo sebe, ali i pomažemo drugima u rastu u vjeri i spoznaji Isusa Krista.”
U koncelebraciji s biskupom i župnikom bilo je još šest svećenika, a duhovni pomoćnik ove župe don Vinko Puljić animirao je VIS “Sion” tijekom svete Mise.
Biskup Petar u homiliji je potaknuo vjernike na zajedništvo u molitvi, u župi, u Crkvi. “Jedan od važnih elemenata za život i rast župne zajednice jest Božja Riječ. Ona nas okuplja, ona nas izgrađuje, ona nam je putokaz kroza život.” (…) “Za župnu zajednicu važno je zajedništvo u molitvi, kao i sklad i sloga.”
Župljani su se za ovo jubilejsko slavlje pripremali trodnevnicom koju je predvodio don Vinko Puljić.

Izvor: Crkva na kamenu