Duhovna obnova i đakonsko ređenje

Foto: Cnak

ŠIROKI BRIJEG – Pomoćni biskup banjolučki msgr. Marko Semren 29. studenoga 2019., u samostanskoj i župnoj crkvi na Širokom Brijegu predvodio je svečano euharistijsko slavlje te zaredio za đakone bogoslove Hercegovačke franjevačke provincije: fra Zlatka Ćorića i fra Renata Galića. Koncelebriralo je oko 60 svećenika, članova Hercegovačke franjevačke provincije, koji su se toga dana, na čelu s provincijalom fra Miljenkom Štekom, okupili u Širokom Brijegu na duhovnu obnovu poznatu kao “Kapitul na rogožinama” te posebno molili za pokojne članove svoje Provincije.
Nakon što su predstavili kandidate za ređenje te oni izrekli svoj “Evo me”, biskup Semren uputio je prigodnu homiliju ističući da je đakonsko ređenje radostan i ganutljiv trenutak za cijelu Crkvu a osobito za mjesnu Crkvu. “Svaki je poziv zalaganje za velikodušno i radosno služenje. Đakon znači sluga, poslužitelj, naravno u kršćanskom smislu.” Nakon tog uslijedio je sam čin đakonskog ređenja koje je, delegacijom mjesnoga biskupa msgr. Ratka Perića, podijelio biskup Semren. Nakon ređenja novi đakoni služili su kod oltara.
Svoj doprinos svečanosti u liturgiji darovali su svojim služenjem i pjevanjem bogoslovi, novaci i postulanti Hercegovačke franjevačke provincije.

Izvor: Crkva na kamenu