Duhovna obnova u Marijinu mjesecu

Foto: Cnak

ALADINIĆI – U župi Svih Svetih Aladinići, tijekom mjeseca svibnja učenici od prvog do devetog razreda predmolili su krunicu s pobožnim pukom u 17,30 sati. Nakon krunice slavili smo svetu Misu i aktivno sudjelovali na misnom slavlju. Za svetkovinu Duhova ili Pedesetnicu pripremali smo se kroz devet dana moleći himan Duhu Svetomu, molitvu za sedam darova Duha Svetoga te molitvu Duhu Svetomu za obraćenje i posvećenje duša. U subotu, 27. svibnja, uoči svetkovine Duha Svetoga, župnik don Marin Krešić organizirao je cjelonoćno klanjanje. Zajedničko klanjanje pred Presvetim započelo je u 21 sat i trajalo je do 22 sata. Nakon toga Presveto je bilo izloženo u crkvi do 8 sati ujutro. Vjernici su dolazili pred živoga Gospodina cijele noći i na taj način otvarali svoja srca za primanje Duha Svetoga.
Marijin mjesec svibanj zaključili smo duhovnom obnovom koja je započela 31. svibnja, krunicom i prigodom za svetu ispovijed. Svetu Misu predvodio je fra Valentin Vukoja. Nazočni su se mogli okrijepiti tumačenjem Riječi Božje koje nam je od srca uputio fra Valentin. Pozvao nas je da se ugledamo u našu nebesku Majku Mariju koja je potpuno Bogu dopustila da djeluje u njoj i po njoj. Kod Marije nema sebičnih interesa, nema isticanja sebe, ona jednostavno samo pokazuje prema Bogu. Ona je majka u pravom smislu riječi. Ne dopustimo da nas zemaljske varljive stvarnosti odvoje od najbitnijega prema kojemu težimo.
Nakon svete Mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim. Živjeli smo zajedništvo sa živim Gospodinom i njemu smo predali sve što smo imali. Zahvaljujemo Bogu na ovoj duhovnoj obnovi i voditelju fra Valentinu. D. Raguž

Izvor: Crkva na kamenu