Euharistijsko slavlje i susret bračnih parova

Foto: Cnak

POTOCI – Na Prvu korizmenu nedjelju, 6. ožujka 2022., u župi Presvetog Srca Isusova u Potocima – Bijelo Polje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je biskup mons. Petar Palić, a koncelebrirao je župnik don Rajko Marković. Na početku misnoga slavlja župnik je sve nazočne pozdravio, zahvalan Bogu na veliku broju okupljena puka koji se našao i u crkvi i na crkvenom platou, srdačno je pozdravio i goste iz Dubrovnika, Metkovića i Stoca. Zatim je posebno u ime čitave župe i u svoje ime pozdravio biskupa Petra, izrazio mu srdačnu dobrodošlicu i zahvalio na dolasku, što je okupljeni puk s oduševljenjem prihvatio te biskupa prijateljskim pljeskom nagradio. Biskup je zahvalio na pozdravima i pozdravio župnika i okupljenu zajednicu vjernika izrazivši svoju radost što može ponovo posjetiti župnu zajednicu u Potocima.
U prigodnoj propovijedi biskup se osvrnuo na korizmeno vrijeme kao vrijeme promišljanja o svom životu, vrijeme pokore i obraćenja. Podsjetio je na riječi sv. Franje Saleškoga, biskupa, koji je o korizmenom vremenu rekao: “Grijesi su prah i smeće, ali se u pokori i ispovijedi pretvaraju u ruže i ljiljane.”
Na kraju svete Mise župnik je zahvalio biskupu i najavio njegovo predavanje bračnim parovima. Poslije misnoga slavlja u crkvi su ostali samo bračni parovi koje je župnik pozvao nedjelju prije da se okupe na korizmeno predavanje. Odazvala su se 64 para od jedne do šezdeset i jedne godine supružničkoga života. Pred okupljenim parovima biskup je govorio o glavnim naglascima apostolske pobudnice “Amoris laetitia – Radost ljubavi”, budući da je ova godina upravo godina obitelji koju je proglasio papa Franjo, a koja traje od 19. ožujka 2021. do 26. lipnja 2022.
Nakon predavanja župnik je zahvalio biskupu Petru na predavanju, te pozvao sve parove u župnu dvoranu, na čašćenje i druženje. Na izlazu iz crkve biskupa i župnika su pred crkvom pozdravili mladići-nogometaši bjelopoljske župe, koji igraju u sastavu Katoličke malonogometne lige hercegovačkih biskupija, fotografirali se pred crkvom, župnik je izmolio molitvu, a biskup ih blagoslovio i zaželio im uspjeh i Božji blagoslov.

Izvor: Crkva na kamenu