Evanđelje je naš put u vječnost

Foto: Cnak

MOSTAR – Blagdan sv. Marka evanđelista proslavljen je u subotu, 25. travnja 2020. u Cimu. U crkvi Krista Dobroga Pastira svečano misno slavlje započelo je u 18 sati. Predvodio ga je i propovijedao don Ilija Petković, biskupov tajnik, u koncelebraciji sa župnikom don Ivanom Perićem. Iako zbog trenutačne situacije oko koronavirusa velik broj ljudi nije mogao sudjelovati u misnome slavlju, ipak je bilo svečano, dostojanstveno, ispunjeno molitvom i pjesmom, pravo svjetlo nade i ustrajnosti u današnjem vremenu.
Don Ilija je u propovijedi približio okupljenim vjernicima sv. Marka, ne činjenicama i podatcima koje možemo pronaći na internetu, kako nam je i sam naglasio, nego kroz Evanđelje koje nam je ostavio. Biblija je naše najveće blago, Radosna vijest, Evanđelje je naš put u vječnost, jedino pravo bogatstvo koje čovjeku treba. A koliko nas kod kuće ima Bibliju, koliko je često čitamo i čitamo li je uopće pitanja su upućena nama, vjernicima. Don Ilijina propovijed bila je vrlo izravna, pitka, ali i britka i, nadamo se, urezala se u srca i umove svih koji su je pozorno slušali. I što je još važnije, navela nas na razmišljanje o bogatstvu koje nam je, uza sv. Ivana, sv. Luku i sv. Mateja, ostavio sv. Marko, a to je Radosna vijest. Jedini putokaz u vječni život.
Na kraju misnoga slavlja župnik don Ivan čestitao je župljanima blagdan i zahvalio don Iliji na dolasku i predvođenju ove svečane svete Mise. A mi, vjernici, zahvalni smo dragom Bogu što smo danas mogli proslaviti sv. Marka i što Božja Riječ, kako ju je sv. Marko zapisao, živi već dvije tisuće godina, unatoč brojnim pokušajima da se zatre i uništi. Sveti Marko, moli za nas!

Izvor: Crkva na kamenu