Evo, činim sve novo!

Foto: CNAK

MOSTAR – U utorak, 10. svibnja 2016., u 20 sati, ispred crkve sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru, zajednica Vojska Kristova organizirala je koncert duhovne glazbe pod nazivom “Evo, činim sve novo!” (Otk 21,5). Na koncertu su se okupili mladi crkveni glazbenici iz ove župe, točnije tri aktivna zbora, sastava, koji redovito sviraju i pjevaju na misnim slavljima: zbor Vojska Kristova, VIS Otkrivenje i VIS Bios.
Druženje okupljenih ljubitelja duhovne glazbe započelo je kako i priliči molitvom i blagoslovom župnika don Mladena Šutala. Voditeljica je bila Ana Buntić. Dok su nastupali sastavi Bios i Otkrivenje, koji su pjesmama, što novim autorskim, što duhovnim hitovima, pokazali svoje glazbeno umijeće i posvjedočili životni odabir služenja Bogu i ljudima u svojoj župi, šireći poruku ljubavi dobrom i plemenitom glazbom, pokraj igrališta pripremao se roštilj. Za tjelesnu okrjepu bili su zaduženi članovi zbora Vojska Kristova kao i njihov voditelj don Ivan Marčić.
Slavljenički tim Vojska Kristova posljednji su nastupili s devet autorskih pjesama, a vrijedno je spomenuti da su za dvije snimili i glazbene spotove, što je pokazatelj njihova ozbiljna i kvalitetna rada. Na kraju su svi sudionici otpjevali himnu koncerta “Evo, činim sve novo”. Publika je oduševljeno popratila svaku pjesmu pljeskom, pjevanjem i plesom, što će organizatore potaknuti da ovakva glazbeno-duhovna okupljanja uskoro ponove.
Spomenimo da je ovo bio humanitarni koncert. Posjetitelji su na štandovima u crkvenome dvorištu mogli kupiti unikatne majice, nakit i krunice iz kreativne radionice Vojske Kristove, a prikupljeni novac donirat će se najpotrebnijima, te dio za rad i djelovanje ove zajednice.