Hodočašće na Bobovac i Molitveni dan za Domovinu

Foto: Cnak

BOBOVAC – Šesnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Četrnaesto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane te Oružanih i redarstvenih snaga upriličen je 21. listopada. U tom Molitvenom pohodu sudjelovali su i Tropletovi Izvidnici iz Mostara. Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, predslavio je vrhbosanski nadbiskup kard. Vinko Puljić u zajedništvu s msgr. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u BiH i msgr. Jurom Bogdanom, vojnim biskupom u Republici Hrvatskoj te 40-ak svećenika. Biskup Vukšić podsjetio je da se na Bobovcu svetom Misom moli za mir u Domovini i njezin napredak. “Mir se pravi na različite načine, a jedan od njih je molitva. Neka Bog blagoslovi sve mirotvorce”, rekao je vojni ordinarij.
U svojoj je homiliji kard. Puljić istaknuo da se moli za ono što se poštuje i voli te je dodao: “Ovdje smo došli istaknuti kako ne želimo zaboraviti korijenje. Jedno je gdje sam se rodio, a drugo gdje sam odrastao. Nekad je to isto, ali u slučaju Isusa nije bilo. Rođen je u Betlehemu, a odrastao u Nazaretu. Međutim, on je najprije propovijedao po svojoj domovini”.
Za vrijeme svete Mise molitvu vjernika izrekli su pripadnici Oružanih snaga, redarstvenici i djelatnici Ministarstva obrane. Na kraju euharistijskoga slavlja vrhbosanski nadbiskup je predvodio molitvu za domovinu. Tijekom misnoga slavlja pjevao je župni zbor iz Vareša. Poslije Mise za sve nazočne je kod rijeke Bukovice podno Bobovca upriličeno dijeljenje vojničkog graha. Druženjem je završio još jedan Molitveni dan za Domovinu.

Izvor: Crkva na kamenu