Hrvatski savez za nedjelju predstavio se u Europskom parlamentu

Foto: IKA

Bruxelles (IKA) – Konferencija pod nazivom “Slobodna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme u Europi: Kojim putem naprijed?” održana je u ponedjeljak 18. veljače u Europskom parlamentu u Bruxellesu u organizaciji Europskoga saveza za nedjelju. Događaju su na poziv hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir nazočili predstavnik Hrvatskoga saveza za nedjelju fra Bože Vuleta, Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, također članica saveza, koji je osnovan prošle godine.
Cilj događaja bila je razmjena iskustava i promocija dostojanstvena radnog vremena u državama članicama, a predstavljene su i dobre prakse i kampanje Saveza za slobodnu nedjelju diljem Europe.
Fra Bože Vuleta predstavio je Hrvatski savez za nedjelju i istaknuo kako rad trgovina i drugih ne-nužnih djelatnosti neradnim danima, nedjeljom i blagdanima u Hrvatskoj evidentno ne utječe pozitivno na ekonomske aktivnosti, ali ima negativan utjecaj na kvalitetu života radnika u trgovini, njihovih obitelji i, posljedično, cijeloga društva.

Izvor: Crkva na kamenu