Humanitarna izložba

Foto: CNAK

MOSTAR – Volonteri župnoga Caritasa katedralne župe u Mostaru u nedjelju 24. travnja organizirali su humanitarnu izložbu fotografija, uglavnom fotografa amatera. Natječaj je bio otvoren 15 dana tijekom kojega su fotografi mogli slati svoja djela i sudjelovati u ovoj humanitarnoj izložbi. Ukopno je u katedralnoj dvorani, nakon večernje svete Mise, izloženo 83 fotografije, a cijena jedne fotografije iznosila je simboličnih 10 KM. Izložbu su svojim pjevanjem uzveličali klapa Stijena, mlada klapa kojoj je ovo jedan od prvih nastupa, te solo izvedbe Josipa Palamete i Ane Ljubić, ali i recitatori s prigodnim recitacijama.
Sav prikupljeni prihod od fotografija ide najpotrebitijim korisnicima župnoga Caritasa, tj. za kupnju lijekova, pelena, hrane te ostalih najnužnijih potrepština za župljane ove župe ali i ostale građane.
Ova hvalevrijedna humanitarna izložba nije prva akcija mladih volontera, te je svakako vrijedno potaknuti i istaknuti njihove aktivnosti kako bi se njihov rad nastavio u župi za dobro najpotrebnijih.

Izvor: Crkva na kamenu