Isus Krist – Kralj svega stvorenja

Foto: https://www.facebook.com/

ČITLUK – U nedjelju, 24. studenoga, župljani župe Krista Kralja iz Čitluka proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika. Svečano sveto misno slavlje započelo je u 11 sati. Svetu Misu predvodio je fra Tomislav Pervan koji je ovom svetom Misom proslavio 50 godina svoga svećeništva. Fra Tomislav trenutačno obavlja službu ispovjednika i duhovnika časnih sestara franjevki u Međugorju.
Na početku svečanoga misnog slavlja fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja, pozdravio je sve nazočne, zlatomisniku uputio riječi zahvale i naglasio zadovoljstvo zbog činjenice da fra Tomislav proslavlja Zlatnu misu upravu u Čitluku na svetkovinu nebeskog zaštitnika župe. U koncelebraciji s fra Tomislavom i fra Mirom bilo je još desetak svećenika a prigodnu homiliju okupljenim vjernicima izrekao je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Pjesmom su svetu Misu pratili i slavili udruženi zborovi iz Čitluka i Humca.
Na kraju svete Mise župnik fa Miro još je jednom zahvalio fra Tomislavu na pedeset godina svećeništva i služenja Gospodinu, uručio slavljeniku prigodan dar i nazočne pozvao da po završetku misnoga slavlja kupnjom adventskih vijenaca podrže akciju Frame Čitluk.
Dodajmo također da je već ranije u Međugorju održana svečana akademija povodom 50 godina svećeništva fra Tomislava Pervana, a slavljenik je uza svoju obitelj nakon misnog slavlja organizirao i prigodno druženje.
Proslavi svetkovine Krista Kralja prethodila je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio fra Josip Ikić, član franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Izvor: Crkva na kamenu