IZVOR u župi Dračevo

Foto: Cnak

DRAČEVO – U organizaciji župe Blaževe Djevice Marije u Dračevu, u razdoblju od 1. do 6. kolovoza 2016., održan je susret za djecu od predškolske dobi pa sve do završnoga razreda osnovne škole, pod nazivom IZVOR.
I – Isus; Z – zove; V – vratimo; O – osmijeh; R – radosti.
Ukupno je 149 djece pohodilo susret koji se održavao u prostoru oko crkve i u župnim dvoranama, a za djecu se brinulo više od 30 animatora. Svaki dan u 16 sati započinjali bi molitvom, te tako završavali u 20 sati. Djeca, koja su bila podijeljena u pet skupina, nakon uvodne molitve išla bi za svojim animatorima, koji su već unaprijed imali osmišljen plan igara. Igrale su se raznorazne igre (povlačenje konopca, aberečke-abertude, graničara, križić-kružić…), a također su djeca pokazala i umijeće što se tiče kreativnoga rada, pa su tako završni razredi izradili mozaik, kućice i križeve od kamena, dok su mlađi crtali i uradili pregršt radova od papira. Cilj susreta bio je kroz molitvu, radionice i igre vratiti djeci osmijeh, potaknuti zdravu komunikaciju bez mobilnih uređaja i novih tehnologija, odnosno pokazati im kako je to djetinjstvo nekada izgledalo.
Sve u svemu, uz Božju pomoć, susret je protekao odlično i djeca su bila oduševljena, te su znala dolaziti i ostajati preko dogovorenoga termina, a većina njih pitala je hoće li Izvora biti i iduće godine… Naravno da hoće, ako Bog da!

Izvor: Crkva na kamenu