Jedini je put spasenja put Srca Isusova

ČELJEVO – U župi Čeljevo već je ustaljen običaj da svoga patrona, Srce Isusovo, svečano slave prve nedjelje nakon ove svetkovine. Ipak i na samu svetkovinu slavi se svečana sveta Misa. Za ovaj veliki dan župnik don Tomislav Ljuban organizirao je trodnevnicu, koja je bila od utorka do četvrtka, neposredno prije službene svetkovine Srca Isusova, koja je bila 3. lipnja. Vanjska proslava ove svetkovine, kako rekosmo, bila je u nedjelju, 5. lipnja u 10 sati, kada je 24 djece primilo prvu svetu Pričest i 34 mladića i djevojaka sakrament svete krizme, koju im je podijelio biskupov delegat, generalni vikar don Željko Majić.
U svojoj homiliji don Željko je kazao da smo u Godini Božanskoga milosrđa. Upravo je središnji dio razmišljanja ove godine Isusovo Srce koje simbolizira žrtvu Božje ljubavi, koja je za nas ljude nedokučiva i nepojmljiva. Stoga zamolimo Gospodina da nas iznutra preobrazi i suobliči sebi, te da nas privine na svoje Srce i daruje nam prosvjetljenje uma, odvažnost da idemo pravim putem, da se zalažemo za dobro i kad ga treba skupo platiti i za njega život dati. Jedini je put spasenja put Srca Isusova.
Krizmanici i prvopričesnici svojim su čitanjima i recitacijama uvelike uljepšali ovo slavlje, a župni zbor, pod ravnanjem don Ivana Bijakšića, pjesmom popratio. Na kraju misnoga slavlja župnik je zahvalio predvoditelju don Željku, ministrantima na revnosti, župnom zboru koji je na sam blagdan i kroz trodnevnicu svojom pjesmom uzveličao proslavu, te svim nazočnim župljanima poželio da Isusovo Srce bude prisutno u svakoj obitelji i u cijeloj župnoj zajednici da bi se mogli suočiti s užurbanošću života i oduprijeti današnjoj kulturi izazova, te u Isusovu Srcu pronašli smisao i živjeli puninu života.

celjevo-2

Izvor: Crkva na kamenu