Još jedan anglikanski biskup prešao u Katoličku Crkvu

Foto: Cnak

EDINBURGH (KTA) – Umirovljeni anglikanski biskup Chestera Peter Forster primljen je u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom, objavio je 5. veljače Catholic Herald. Umirovljeni biskup Engleske Crkve Peter Forster (71) primljen je u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom svečanim obredom održanim u privatnosti. Iako nadnevak obreda nije poznat jer je dr. Forster to želio zadržati u tajnosti, predmnijeva se da je održan krajem 2021. godine.
Primljen je u nadbiskupiju St Andrews i Edinburgh na čijem području živi sa svojom suprugom. Do umirovljenja 2019. godine biskupijom Chester upravljao je 22 godine.
Dr. Forster je četvrti anglikanski biskup koji je u posljednjih godinu dana primljen u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom, a peti u posljednje dvije godine. Nakon bivšega anglikanskog biskupa Rochestera Michala Nazir-Alija drugi je biskup iz evangeličkoga krila Engleske Crkve koji je to učinio. Inače, anglikanci koji su postali katolici većinom su dolazili iz anglokatoličkoga krila Engleske Crk­ve, objavio je Catholic Herald.

Izvor: Crkva na kamenu