Još uvijek je toplo staro ognjište

Foto: Cnak

HUTOVO – Posljednja nedjelja u godišnjem liturgijskom ciklusu pripada Kristu Kralju, zaštitniku župe Hutovo, koja je 21. studenoga 2021. svečano proslavila istoimenu svetkovinu. Na poziv župnika don Anđelka Planinića, sveto misno slavlje predslavio je ravnatelj Crkve na kamenu don Božo Goluža. U propovijedi je istaknuo istinu kao smisao i cilj življenja, a Istina je sam Isus, Krist Kralj koji nas je ovdje u Hutovu sve okupio. Ovom svetom misnom slavlju uza župnika i predvoditelja svete Mise nazočili su i neki bivši župnici: don Bariša Čarapina, don Mijo Klarić, don Ivica Puljić, ali i susjedni svećenici: don Nedjeljko Krešić, don Antun Pavlović i don Ivan Bijakšić. Zahvalivši don Boži na predvođenju svete Mise župnik je na samome kraju euharistijskoga slavlja najavio da će sveto misno slavlje na Prvu nedjelju došašća u župi predvoditi biskup Petar Palić. Po završetku svete Mise okupljeni puk zadržao se ispred crkve kako bi pozdravili svoje bivše, već umirovljene župnike, koje nisu vidjeli dugi niz godina.
Iznimno loše vrijeme na prvu nedjelju došašća nije spriječilo župljane da dođu i u potpunosti popune crkvu u želji da ugoste, upoznaju i poslušaju riječ koju će im biskup uputiti. Uz biskupa Petra, čiji je ovo prvi pohod župi Krista Kralja u Hutovu, u koncelebraciji su bili još i župnik don Anđelko, don Milenko Krešić i biskupov tajnik don Ante Jukić. Biskup je u svojoj propovijedi pozvao sve na budnost za Kristov dolazak, ne samo onaj konačni, nego i onaj svakodnevni u svetoj Riječi, bratu čovjeku i Euharistiji.
Župni zbor je svojim pjevanjem uzveličao misna slavlja na Prvu nedjelju došašća kao i na svetkovinu Krista Kralja. Nakon župnikove zahvale biskupu Petru na dolasku, svi su župljani bili pozvani u župnu kuću pozdraviti ga, što je biskup rado prihvatio.

A. P.

Izvor: Crkva na kamenu