Katolička malonogometna liga Crkve u Hrvata

DUBROVNIK – Završnica Katoličke malonogometne lige (KMNL) Crkve u Hrvata održana je u Dubrovniku od 26. do 29. svibnja 2016. Premda su svi natjecatelji trebali doći u Dubrovnik 26. svibnja, završnica je službeno započela, kako i dolikuje, svečanim misnim slavljem u dubrovačkoj katedrali, 27. svibnja 2016. u 10 sati. Misno slavlje predslavio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, zajedno s voditeljima Lige i povjerenicima za mlade.
Našu Međužupnu ligu Hercegovine (MLH) predstavljali su ovogodišnji pobjednici – župa sv. Petra i Pavla iz Mostara, zajedno s trenerom Ilijom Buhovcem, svećenikom pobjedničke momčadi fra Pericom Ostojićem, te don Tomislavom Ljubanom i don Mladenom Šutalom, voditeljima MLH.
Poslije misnoga slavlja pripremljen je i program otvaranja KMNL-a na Stradunu ispred crkve sv. Vlaha. Završnicu KMNL-a otvorio je bivši hrvatski rukometni reprezentativac, zlatni olimpijac Zlatko Saračević, poželjevši svim natjecateljima da njihova igra protekne u duhovnosti i fair playu. Sve prisutne pozdravio je i Santiago Pérez de Camina, predstojnik Odjela za šport pri Papinskom vijeću za laike, kao i voditeljica Ureda za mlade pri HBK, Ivana Čogelja, koja je prenijela i pozdrave u ime Ureda Hrvatske biskupske konferencije za mlade, nositelja organizacije nacionalne završnice i u ime predsjednika Odbora HBK za mlade mons. Mije Gorskog.
U subotu prijepodne igrale su se četvrtfinalne utakmice. Naša momčad pobijedila je Porečko-pulsku biskupiju (5:2), te su se tako plasirali u polufinale koje se igralo isti dan u 19 sati. U polufinalu su pobijedili momčad iz Bjelovarsko-križevačke biskupije (5:0), te se tako plasirali u finale koje se igralo u nedjelju, 29. svibnja 2016., u športskoj dvorani u Gospinu polju, u 13 sati. Finale je započelo intonacijom himne Lijepa naša te molitvom biskupa Mate Uzinića. Na kraju finalne utakmice, naša momčad iz MLH iz župe sv. Petra i Pavla osvojila je drugo mjesto, izgubivši u finalu od domaće momčadi župe sv. Mihajla – Lapad (4:2). Pehare najboljim ekipama uručio je biskup Uzinić. Ovom prilikom čestitamo i zahvaljujemo na velikom uspjehu župe sv. Petra i Pavla iz Mostara, koja je osim drugoga mjesta imala najboljeg strijelca ove Završnice, Darku Miletića, s 8 pogodaka te najboljeg golmana Hrvoja Cvitanovića.
Ovo nije samo uspjeh za župu sv. Petra i Pavla iz Mostara nego i za MLH i za sav trud koji se ulaže u mladost koja igra ovu Ligu, u koju je uključeno 16 župa naših biskupija. Uvijek ostaje žal za gubitkom u finalu, ali nije mali uspjeh osvojiti drugo mjesto u ovakvoj Završnici, gdje se natječu najbolje momčadi iz svih nad/biskupija Crkve u Hrvata. U svakom slučaju, čestitamo organizatorima Završnice – Dubrovačkoj biskupiji i uredu za mlade, te našim momcima, treneru, svećeniku voditelju fra Perici, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli svojim prilogom kako bi se ova prekrasna manifestacija privela kraju.

Izvor: Crkva na kamenu