U Kini prošle godine bilo je gotovo 50 tisuća krštenja

KINA (IKA) – U Kini je prošle godine kršteno 48.556 osoba, objavilo je uoči kineske nove godine “Vjersko kulturno društvo” koje navodi da podatci nisu potpuni zbog nedostatka informacija o katoličkim zajednicama koje žive u udaljenim ruralnim područjima.
Prema podatcima koje prenosi agencija Fides, pokrajina He Bei, tradicionalno uporište kineskih katolika, ponovo je na prvom mjestu s 11.899 krštenih. Unutar nje župa Xing Tai imala je 3645 krštenih, a biskupija Han Dan više od tri tisuće. U dalekoj kineskoj provinciji Hai Nan bilo je 38 novokrštenika.
Na području na kojemu živi velik broj muslimanskoga stanovništva, kao što je pokrajina s neovisnom upravom Xin Jiang u zapadnoj Kini, bilo je 66 krštenja, dok je 128 krštenih iz pokrajine Ning Xia i 54 u Qing Hai. I mala katolička zajednica na Tibetu imala je 11 krštenja. U Pekinškoj biskupiji kršteno je 1099 osoba.
Evangelizacija je u Kini dug i težak put kojim treba ići. Istodobno, objavljene statistike predstavljaju poziv i poticaj, jer zajednice moraju ojačati svoju vjeru, ističe se u izvješću “Vjerskoga kulturnoga društva” koje poziva da se čuvaju župne statistike jer se tako svjedoči o živosti Crkve u Kini.