Kralj svih srdaca

Foto: Cnak

POTOCI – Ove je godine na proslavi patrona župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima bilo posebno svečarsko slavlje. Uz proslavu nebeskoga zaštitnika župe župnik don Josip Galić proslavio je 25. obljetnicu svoga svećeničkoga djelovanja. Misno slavlje s početkom u 18 sati predvodio je župnik slavljenik, a propovijedao je bjelopoljski svećenik don Marin Skender. Na misnome slavlju u koncelebraciji okupilo se desetak svećenika. Župni zbor pod vodstvom s. Bibijane svojim pjevanjem dodatno je uljepšao ovaj već po sebi svečan čin. Don Marin je na početku homilije uime svih župljana Bijeloga Polja čestitao župniku 25. godišnjicu svećeništva i poželio obilje Božjega blagoslova u daljnjem svećeničkom djelovanju. Zatim je istaknuo kako je svetkovina Presvetoga Srca Isusova izvrsna prigoda da iznova promišljamo o riječi Božjega milosrđa i ljubavi koje kao nepresušni izvor istječe iz toga Srca, iz srca Kralja svih srdaca. S druge strane, ujedno je to prilika da razmišljamo i o našim srcima koja su često opterećena i grješna.
Na kraju misnoga slavlja čestitke i prigodne riječi zahvale uputili su: don Željko Majić, generalni vikar, uime mjesnoga biskupa Ratka Perića i svih svećenika, don Marko Kutleša, župnik don Josipove rodne župe Gabela Polje. Čestitku su don Josipu otpjevali djeca i mladi iz dječjega zbora župe Gabela Polje pod vodstvom s. Dijane, karmelićanke te mu uručili prigodan dar. Iz Gabele Polja uz don Josipovu obitelj i rodbinu stiglo je pedesetero djece i mladih, pjevača i ministranata. Župnik don Josip zahvalio je svima koji su svojim dolaskom na proslavu Srca Isusova ali i obljetnice njegova svećeničkoga ređenja zapravo poseban dar. Riječi zahvale uputio je i sestrama, župnim suradnicama Bibijani i Tereziji, kao i kućnoj predstojnici bjelopoljskoga samostana sestri Robertini, koja je uime mjesnoga samostana župniku slavljeniku poklonila prelijepu misnicu. Slavlje je nastavljeno u župnoj dvorani na koje je pristiglo još 20-ak svećenika, više časnih sestara kao i župnikove rodbine.
Uoči proslave Presvetoga Srca Isusova vjernici su sudjelovali na duhovnoj trodnevnici koju su predvodili don Marko Šutalo i don Ivica Boras.

Izvor: Crkva na kamenu