Kriza kršćanstva krije se u nedostatku molitve

Foto: Cnak

TOMISLAVGRAD – Svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama, uz Litanije svetome Nikoli, započela je 14. srpnja središnja proslava Dana svetoga Nikole Tavelića. Na početku misnoga slavlja riječi dobrodošlice okupljenome puku, hodočasnicima, nazočnim svećenicima i na poseban način propovjedniku fra Jozi Marinčiću, provincijalu Bosne Srebrene, uputio je župnik fra Slaven Brekalo. Na svetoj Misi koncelebrirali su brojni svećenici iz ovoga dekanata ali i iz drugih župa.
U svojoj homiliji fra Jozo je govorio o sreći kojoj teže svi ljudi, ali je rijetki u punini dostižu ističući kako se uzrok prave sreće krije u vjeri i molitvi. Sreća nije materijalne prirode jer čovjek nije materijalno biće, stoga može ostvariti materijalno bogatstvo, biti iznimno uspješan u svome poslu, a iznutra ostati prazan, upozorio je propovjednik napominjući kako je čovjek i duhovno biće. Kriza današnjega kršćanstva, kriza obitelji krije se u nedostatku molitve. Kada se isprazne akumulatori našega života, kada izgubimo radost i vedrinu, molitvom se trebamo povezati s Bogom koji nam jedini može dati sve ono što nam je za život potrebno, kazao je fra Jozo.
Po završetku misnoga slavlja okupljenima se obratio i gvardijan duvanjski, fra Sretan Ćurčić. On je srdačno zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli i sudjelovali u ovoj bogatoj duhovno-kulturnoj manifestaciji kroz proteklih deset dana koliko je trajala.
Za razliku od prijašnjih godina ove se godine pučko veselje nastavilo na Trgu gange i hajdučke družine, s bogatim kulturno-zabavnim programom koji je započeo u 18 sati.

Izvor: Crkva na kamenu