Križni put sestara milosrdnica

Foto: Cnak

PRISOJE – Sestre milosrdnice Provincije Majke Divne na čelu sa provincijalnom poglavaricom s. M. Julijanom Djaković organizirale su u ovoj jubilarnoj godini Križni put na razini Provincije koji su sestre obavile u župi Uznesenja BDM u Prisoju.
Nakana je bila zahvaliti Gospodinu za rijeku sestara milosrdnica koje su u ovom povijesnom razdoblju na tlu BiH utkale svoje živote svjedočeći milosrdnu ljubav Isusovu po karizmi svoga utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga.
Po uzoru na njih sestre milosrdnice koje danas tu djeluju željele su dati svoj doprinos u teškom periodu zbunjenosti, nesigurnosti, straha i neizvjesnosti zbog pandemije koronavirusa.
Iz svih zajednica na području BiH uključile su se sestre i na svojim ramenima ponijele križ trpeće i razapete BiH od prve do 14 postaje.
U misnoj žrtvi koju je na sestarsku nakanu služio župnik don Ivan Bebek uključile su se sve sestre te animirale liturgijsko pjevanje, misna čitanja, molitvu vjernika i prinos darova. Don Ivan je u prigodnoj propovijedi istaknuo važnost svete Euharistije u životu redovnica, ali i vjernika laika.
Nakon popričesne molitve nekoliko riječi uputila je i provincijalna glavarica s. M. Julijana koja je zahvalila i župniku i svojim sestrama.

Izvor: Crkva na kamenu