Ljetni kamp prijateljstva

Foto: Cnak

MOSTAR – Centar za djecu, mlade i obitelj SPES organizirao je Ljetni kamp prijateljstva za osnovce u duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima. Kamp se održavao u dva termina: 11.-13. 7. i 18.-20. 7. Bio je organiziran prijevoz autobusom za djecu iz Mostara s kolodvora u Vukovarskoj ulici s polaskom u 9 i povratkom u 15 sati.
Nakon što je završila nastava za školarce došlo je vrijeme za ljetni raspust. Većina djece provodi ga u igri kod kuće ili na moru. No, brojni mostarski osnovnoškolci odlučili su dio odmora provesti na ovome ljetnom kampu uza zabavne i edukacijske aktivnosti.
Ljetni kamp prijateljstva – tri dana i mnoštvo zanimljivoga sadržaja, od igre do učenja. Kamp je uz ostalo zamišljen i kao prevencija nasilja. Tako djeca imaju priliku naučiti što je to nasilje te kako se zaštititi. Kreativni dio programa predviđen je za crtanje, bojanje i modeliranje. Na ljetnom kampu angažirano je i oko 25 volontera Centra za djecu, mlade i obitelj SPES, koji su osmislili i provodili sadržaje. Mobitele i drugu modernu tehnologiju za vrijeme kampa djeca su ostavila kod kuće kako bi što bolje iskoristili vrijeme u prirodi i dobru raspoloženju.

Izvor: Crkva na kamenu