Mala ali hrabra zajednica

Foto: Cnak

JABLANICA – U petak, 8. rujna, u drevnoj hercegovačkoj župi Jablanici proslavljen je blagdan Male Gospe na koji se okupilo 500 vjernika. Na samom početku svete Mise vjerni puk i svećenike pozdravio je domaći župnik don Drago Ćurković rekavši “kako je beskrajno radostan što smo se okupili ovdje u Jablanici moliti za zagovor našu nebesku Majku”. Misno slavlje predslavio je don Marin Marić, župnik u Obrima i Solakovoj Kuli, uz koncelebraciju 6 svećenika.
U propovijedi don Marin je ukazao na vrjednote i vrline koje su krasile Blaženu Djevicu Mariju, a to su hrabrost, radost, nada i vjernost. Potaknuo je okupljene vjernike ovoga kraja da ne klonu, nego hrabro poput Gospe sve izazove života spremno preuzimaju, jer i mi smo ovdje vrijedni kao i oni gdje ih ima stotine i stotine više, zaključio je don Marin.
Župnik don Drago na kraju misnoga slavlja zahvalio je svima koji su doprinijeli u organizaciji proslave Male Gospe, pjevačima, čitačima i onima koji su svaki dan tu. Druženje je nastavljeno u župnom dvorištu i za obiteljskim stolom župljana.

Izvor: Crkva na kamenu