Maleni Isus uvijek u našim srcima

Foto: Cnak

PRISOJE – Časne sestre Služavke Maloga Isusa iz Gromiljaka posjetile su župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju u kojoj su boravile tri dana. U sklopu svoga posjeta susretale su se s djecom, mladima i obiteljima iz župe u želji da potaknu i svjedoče svojim životom i radom ljubav prema Bogu, Malome Isusu i svome bližnjemu.
Sestre Služavke Maloga Isusa pastoralno djeluju u župi Imena Marijina u Gromiljaku na razne načine: školski vjeronauk, priprema djece na sakramentalni život – prva pričest i krizma, vođenje dječjega i mješovitoga crkvenog zbora, pripreme prigodnih priredbi i programa, rad s Prijateljima Maloga Isusa, uređenje crkve i sakralnoga prostora i dr.
Utemeljitelj Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, sluga Božji Josip Stadler, gajio je posebnu brigu za siromahe svih kategorija. U vidu karizmatskoga poslanja sestre žele dati svoj doprinos na ovim prostorima, posebno obiteljima u velikoj duhovnoj i materijalnoj potrebi. Služavke Maloga Isusa jedini su red koji je osnovan u Bosni i Hercegovini.
U subotu, 18. veljače, imale su cjelodnevni duhovni program za djecu i mlade koji se sastojao od kviza, igre, glume, osobnih iskustava iz susreta, molitve, križnoga puta, krunice i svete Mise. Svi su mladi aktivno sudjelovali. Također, časne sestre upoznale su ih sa životom i djelom vrhbosanskoga nadbiskupa Josipa Stadlera. Toga dana časne su sestre nakon misnoga slavlja zajedno s prisojačkim župnikom don Ivanom Bebekom posjetile obitelj Gabrijele i Josipa Mioča, kojima je nedavno preminula šestogodišnja djevojčica Božana da osjete nadu, blizinu, molitvu ali i veliku zahvalnost na učinjenom i spašavanju života jer su darivanjem organa svoje kćeri spasili druge živote.
U nedjelju, 19. veljače, mladi su zajedno s časnim sestrama aktivno sudjelovali na misnome slavlju ali i druženju poslije svete Mise. Neki mladi za vrijeme svete Mise dali su obećanja i službeno postali Prijatelji Maloga Isusa. Časne su sestre govorile o nadbiskupu Stadleru, podijelile čokoladice s vjerskim i poticajnim citatima, a sestra Danica jednim primjerom potaknula je prisutne da žive i rastu u zajedništvu.
Župu su zajedno sa sestrama posjetile i članice vokalnoga sastava “Arabelle” iz Rame, koje su pjevale na nedjeljnome misnom slavlju, a nakon svete Mise održale su kratki koncert u župnoj crkvi. Njihovo lijepo pjevanje i za vrijeme Mise i kasnije na koncertu oduševilo je okupljene vjernike, osobito milo pod Misom su ispjevani Psalam i Aleluja, što su pjevale zajedno sa župnim zborom mladih “Ancora”. Koncert je animiran kroz različite životne i poticajne misli koje je pripremila članica Mara Franjić. Vjernici su s pjevačicama pjevali, Boga slavili, a neki su čak i zaplakali. Vrijeme nakon svete Mise proteklo je u druženju i razgovoru uza svečani ručak.