Mali tečaj radosnoga kršćanstva

Foto: Cnak

PLOČE-TEPČIĆI – Od 12. do 14. siječnja 2018. župa Ploče-Tepčići primila je mlade animatore iz Zagreba i Posušja. Animatori Julija Begić, Josipa i Ana Srebrović, Filip Trčak, Bojan Kocijan i Mislav Mišerić sa svojim rektorom Josipom Biočićem održali su Mali tečaj radosnoga kršćanstva – Kursiljo. Tečaj je održan za krizmanike i animatore u župi. Program je započeo u petak 12. siječnja u 9 sati te je završio svetom Misom i klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Taj dan održane su četiri teme: “Tko sam ja” koju je održao župnik don Ivan Turudić, zatim “Traganje za vrijednošću”, “Kršćanski život je drugačiji” te “Zaprjeke u kršćanskom životu”. Program je nastavljen u subotu u 9 sati kada su održane tri teme: “Kralježnica”, zatim tema koju je imao don Ivan “Duh Sveti” i “Apostolat”.
Cijeli program popratile su igre, razgovori u grupama, zajedničke molitve i pjesma. U nedjelju je zadnju temu imao rektor Josip koji je govorio o ljubavi. Nakon svete Mise animatori su župljanima pobliže opisali otok Krapanj na kojemu se već mnogo godina održavaju tečajevi za osobe svih uzrasta. Na kraju animatori i njihovi polaznici izmijenili su svoje dojmove i cijeli program završili zajedničkom molitvom.

Antea Kvesić

Izvor: Crkva na kamenu