Marija je jedina istinska Kraljica

Foto: Cnak

GABELA POLJE – Župa Presvetoga Trojstva u Gabeli Polju proslavila je 22. kolovoza svoju nebesku zaštitnicu Mariju Kraljicu. Svečanom danu prethodila je trodnevnica koju su predvodila trojica svećenika. Prvu večer krunicu i misno slavlje predvodio je don Marko Šutalo, župnik iz Aladinića, a govorio je o životu BDM i njezine tri faze pratnje Isusa Krista. Vjernici su se okupili u veliku broju, a imali su priliku za ispovijed. Drugi dan trodnevnice krunicu i misno slavlje predvodio je župnik don Marko Kutleša, a treći dan don Ivan Turudić, župnik iz župe Ploče-Tepčići, koji je propovijedao o tome kako je milostivi Bog svima dao slobodu izbora. U danima trodnevnice broj vjernika se povećavao te je trećega dana bilo najviše vjernika koji su pristupili ispovijedi.
Svečano misno slavlje na dan Marije Kraljice započelo je procesijom kroz mjesto nakon čega je uslijedila sveta Misa, koju je predvodio generalni vikar don Željko Majić, uz koncelebraciju više svećenika iz okolnih župa. Don Željko je na početku propovijedi čestitao na jubileju župe (40 godina postojanja), a u nastavku govorio je o Mariji Kraljici i njezinu životu te je naglasio kako je Marija jedina istinska kraljica.
Po završetku misnoga slavlja priređen je kulturno-zabavni program na kojemu su nastupili KUD-ovi iz različitih dijelova Hercegovine. Program je potrajao sat vremena. Po završetku programa svi su nazočni pristupili domjenku koji su pripremili vrijedni domaćini. Tijekom domjenka, a i poslije dugo u noć zabavljao nas je lokalni VIS. Uza sve nedaće koje su pratile dio župe koji je bio zahvaćen požarom, Misi i zabavnom programu nazočio je velik broj vjernika. Hvala Svevišnjemu koji nam je to sve omogućio.

Branko Boras

Izvor: Crkva na kamenu