Marijo, naša Majko, prati nas na našemu putu

Foto: https://smn.hr/

MARIJA BISTRICA – Na svetkovinu Majke Božje Bistričke, u petak, 13. srpnja, u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici središnje euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Riječ dobrodošlice brojnim hodočasnicima te predvoditelju slavlja uputio je rektor svetišta preč. Domagoj Matošević. U homiliji nadbiskup Barišić osvrnuo se na izazove i poteškoće koje su pred obiteljima danas, od kojih je posebno istaknuo demografska pitanja, beznađe mladih, rodnu ideologiju i pobačaj.
“Ponosni smo ovih dana na uspjeh naše nogometne reprezentacije. Drago nam je to bilo vidjeti i čuti, to nas podiže, ujedinjuje. Igrali su izvrsno. Što je finale? Finale znači svršetak, kraj. Zar nismo mi i kao pojedinci, i kao obitelji, i kao društvo u jednom finalu? Upravo s ovim poteškoćama i izazovima. Važno je što će biti u nedjelju u Moskvi, ali daleko je važnije za nas što će biti na terenu doma, s ovim utakmicama koje su nam vrlo važne, s utakmicom demografskog pitanja, utakmicom pobačaja, finalom s istospolnim brakovima, finalnom igrom s rodnom ideologijom. Tu je pitanje još važnije ‘utakmice'”, rekao je nadbiskup.
Nadbiskup je govorio i o nadolazećem Trećem susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu. Istaknuo je da danas o obitelji svi govore, možda i previše, a prema njegovim riječima, možda bi trebalo manje govoriti, a početi i djelovati.
“Danas smo ovdje okupljeni kao članovi velike obitelji Crkve i društva, ali i kao članovi svojih malih obitelji. Želimo Majku Mariju zamoliti da pretvori naše kuće u domove, naše crkve i župe u župnu zajednicu, naše društvo u humano i pravedno. Željeli bismo je zamoliti da se oblici smrti u našim srcima i odnosima pretvore u radost i život, da se naše boli i žalosti pretvore u izraz radosti. I zato ovdje želimo osobno i zajedno zamoliti Majku Mariju: prati nas na našem zajedničkom putu prema Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji da bi to bio snažan događaj u ovom finalu i u svim finalima, i da možemo s tvojom pomoći i Isusovom prisutnošću pobijediti”, istaknuo je nadbiskup Barišić.

Izvor: Crkva na kamenu