Misa za Domovinu na Bobovcu

Foto: Cnak

Program molitvenog pohoda, na kojemu se i ove godine, u subotu 23. listopada 2021., okupio velik broj vjernika, započeo je tradicionalnim okupljanjem u 9,30 sati kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle se u 9,45 sati organizirano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema odredištu. Brojni hodočasnici pridružili su se pripadnicima oružanih i redarstvenih snaga u molitvi krunice uspinjući se na Bobovac.
Misno slavlje na Bobovcu predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a propovijedao je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić.
Uvodeći u misno slavlje kardinal Puljić pozvao je na izgradnju mira koji se temelji na pravdi i jednakopravnosti te istaknuo: “Molimo danas za ovu domovinu, gdje smo kod kuće, da bude prožeta mirom, slogom i zauzetošću.” Na početku propovijedi nadbiskup Vukšić kazao je kako su molitveni pohod za domovinu na Bobovac vjernici Sarajevske nadbiskupije započeli prije dva desetljeća, a dvije godine nakon toga pridružili su im se katolici pripadnici Oružanih snaga i snaga reda. Propovjednik je pritom naglasio kako smo ove godine okupljeni i ujedinjeni tom plemenitom nakanom na dvadesetom molitvenom pohodu Nadbiskupije, odnosno na osamnaestoj molitvi katolika koji služe u Oružanim i redarstvenim snagama i mjerodavnim ministarstvima i upravama, te podsjetio kako su se kroz proteklo vrijeme ovim dvjema grupama vjernika pridružili mnogi drugi pojedinci, branitelji, organizirana društva, povijesne udruge, predstavnici vojnih dušobrižništava iz Republike Hrvatske i Slovenije, diplomatski i vojni predstavnici u BiH, a svoj doprinos dali su i pridruživali se u molitvi također predstavnici lokalne vlasti, svećenici, redovnice, bogoslovi, sjemeništarci, pjevački zborovi i brojni ostali dobronamjerni ljudi.
Uz to mons. Vukšić istaknuo je kako smo danas zahvalni dragom Bogu što je, po dobrim ljudima i njihovu djelovanju, koji su bili produžena ruka Božje dobrote, svojim blagoslovom bio prisutan i pratio okupljanja na Bobovcu.

Izvor: Crkva na kamenu