Misionari ne odlaze “daleko” jer ne postoji “daleko” za Božju ljubav

Foto: http://misija.slobodnadalmacija.hr

RIJEKA (IKA) – Jedini hrvatski misionar kapucin u Boliviji fra Ivica Vrbić predvodio je u petak, 22. veljače, u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci misno slavlje tijekom kojega je zahvalio svim dobročiniteljima koji pomažu kapucinskoj misiji u bolivijskoj pokrajini Santa Cruz, a osobito djeci iz riječkih osnovnih škola koja su prošle godine sudjelovala u projektu “Jedan dječji rad za jedan dječji obrok”.
Govoreći o blagdanu Katedre sv. Petra, kazao je kako u njemu slavimo silna djela koje je Gospodin učinio s ribarom Petrom i kako ga je učinio prvakom Crkve. Isus je Petra pozvao u trenutku njegova neuspjeha. Pozvao ga je u lađu i tu je počeo njegov duhovni hod, kazao je propovjednik.
Podsjetio je na Petrove riječi Isusu: “Odlazi od mene Gospodine. Grješan sam čovjek”, no Isus je upravo njega trebao. U trenutku čovjekova pada Krist ne odbacuje čovjeka, nego postaje njegova početna točka novoga života. Isus želi da se naviještanjem Evanđelja ne očituje ljudska mudrost, nego snaga i milost Božja. Blagdan Katedre sv. Petra podsjeća nas da su misionari svi oni koji su u svom osobnom životu prepoznali Božju ljubav i prenose je. Misionari ne odlaze “daleko”, jer ne postoji “daleko” za Božju ljubav, poručio je fra Ivica Vrbić.
“Mi smo slabi, a Bog je velik i želi računati na nas. Božja veličina digla je Petra iz njegove slabosti. Naše iskustvo vjere počinje kada prepoznamo svoje slabosti.” Propovjednik je potaknuo okupljene vjernike da u proslavi blagdana Katedre sv. Petra gledaju mogućnosti proslave Onoga koji diže svojom milošću. Nismo savršeni, ali trebamo Bogu dopustiti da nas čini novim stvorenjima, poručio je fra Ivica Vrbić.
Vjernicima je posvjedočio o korespondenciji s ljudima preko društvenih mreža u kojima mu pišu kako su ih dirnule slike siromašne djece i uvjeti u kojima taj kapucinski misionar djeluje u Boliviji. Imamo sve, a nezahvalni smo, riječi su koje često ljudi pišu. Društvene mreže također mogu biti i jesu sredstva evangelizacije koja mogu dotaknuti ljudsko srce, kazao je kapucinski misionar.

Izvor: Crkva na kamenu