Molitveno okupljanje roda Puljića u Blagaju

Foto: Cnak

Uzoriti kardinal Vinko Puljić predslavio je Misu u župi Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna u subotu 23. srpnja povodom molitvenog okupljanja roda Puljića. U zajedništvu s kardinalom Puljićem Misu su suslavili mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH; mons. Želimir Puljić, predsjednik HBK, zadarski nadbiskup; mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj; don Nikola Menalo, generalni vikar; don Slaven Ćorić, župnik te, između ostalih, trojica svećenika Puljića: don Krešo, don Vinko i fra Tomislav.
Nazočnima se na početku obratio župnik don Slaven, koji je uz ostalo istaknuo: “Mogli bismo reći da su nas danas ovdje, u ovu 114 godina staru crkvu Presvetoga Trojstva, iako rastresenu u nedavnom potresu, okupili korijeni. A svi znamo koliko je bitan korijen za jednu biljku, za jedno stablo. Ako nema dobra korijena, nema ni biljke, nema ni stabla. Vi ste danas došli na svoje korijene i upravo iz tih korijena crpili ste snagu za svoj život i svoj rad. I crpit ćete, ako Bog da, i ubuduće snagu za vaš rad i vaš život”.
Nakon uvodnoga dijela Mise i pročitanih misnih čitanja prigodnu homiliju izrekao je biskup Palić. Uz ostalo je rekao: “Okupljeni smo na ovoj Euharistiji kako bismo Bogu dali hvalu za sve njegove darove kojima nas u svojoj neizmjernoj dobroti i milosrđu obdaruje. Spomenut ćemo se u ovoj Euharistiji i svih pokojnih članova naših obitelji, koji su nam prenijeli vjeru, koji su nas odgajali u vjeri i obvezali nas da budemo odgovorni ljudi i vjernici i da isti taj plamen vjere i mi svjedočimo i prenesemo budućim generacijama”.

Izvor: Crkva na kamenu