Napadnuta s. Vedrana Ljubić, misionarka u Ugandi

Foto: IKA

U Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi 23. prosinca 2021. napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.
S. Vedrana u Ugandi djeluje već 23 godine i trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnu, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju. Provalnik je došao i od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu. Sa sestrom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je bila u drugoj prostoriji. Čuvar, koji je inače s njima, dobio je slobodno vrijeme za Božić da može biti s obitelji. S. Vedrana prebačena je u bolnicu na liječenje.
“Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daje”, poziva Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA