Nasljeduj svece i njihov život

Foto: Cnak

GRABOVICA – U ugodnoj hladovini župne crkve i crkvenoga dvorišta župa Grabovica proslavila je 13. lipnja svoga nebeskoga zaštitnika sv. Antu Padovanskoga. Ovogodišnja proslava zaštitnika župe bila je posebnija po tomu što je za vrijeme svete Mise 13 krizmanika primilo darove Duha Svetoga i četvero prvopričesnika prvi put primilo Krista Spasitelja. Prvu svetu Pričest primilo je četvero djece iz grabovičke župe, dok su krizmanici bili iz župa Grabovice, Prisoja i Rašeljaka. Sakrament im je podijelio generalni vikar don Željko Majić, koji je predslavio svečano misno slavlje u koncelebraciji s još petnaestak svećenika.
Don Željko je u propovijedi ukratko govorio o životu sveca zaštitnika te istaknuo da sva naša čašćenja svetoga Ante i upućene molitve imaju tek puninu ako nasljedujemo svece i njihov život, a po uzoru na život sv. Ante i mi bismo danas trebali osluškivati Božji glas i slušati što on od nas traži te biti spremni s ljubavlju podnositi žrtvu za Krista i ljude.
Krizmanike i prvopričesnike podsjetio je da je ovo ujedno dan darivanja, a sakramente koji su primili darovi su Crkve. Njih je zamolio da i oni daju svoj dar – obećanje da će svakodnevno izmoliti Očenaš – koji je nakon svete Mise najuzvišenija molitva.
Na kraju misnoga slavlja župnik don Blaž Ivanda zahvalio je generalnome vikaru na odazivu da predvodi ovu svetu Misu i udijeli sakramente, te svim vjernicima koji su i proteklih dana sudjelovali na svetim Misama trodnevnicama, kao i župnome zboru koji je svojim pjevanjem uzveličao slavlje i proslavu sv. Ante.

Izvor: Crkva na kamenu