Nedjelja Božje riječi

Foto: Cnak

RAŠELJKE – U župi sv. Franje u Rašeljkama proslavljena je Nedjelja Božje riječi 24. siječnja 2021., koja se slavi od prošle godine, što bi se u životnom tijeku trebalo prenijeti na sve nedjelje tijekom crkvene liturgijske godine. Misna slavlja te nedjelje predvodio je fra Gabrijel Mioč, ravnatelj, glavni i odgovorni urednik Naših ognjišta u Tomislavgradu i pastoralni suradnik u župi Seonici. Govorio je o Božjem pozivu pojedinih velikih starozavjetnih i novozavjetnih likova koji su se spremno odazvali i vršili svoju službu. I danas Bog zove sve nas u svoju službu koja je povezana s dobrim djelima što su zalog budućega života, a on može nastupiti iznenadno, te je dobro da nas zateče pripravne s Biblijom u umu, duhu, srcu i životnom djelu. Krist je pozvao ondašnje ljude ovim riječima: “Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!” (Mk 1,14-15). Ovo je poticaj i nama današnjim vjernicima da shvatimo vrijeme u kojem živimo s njegovim nevoljama i mijenama, kao i blizinu kraljevstva Božjega, te potrebu osobnog obraćenja i vjerovanja Evanđelju, odnosno Radosnoj vijesti.
Za vrijeme pučke Mise pjevao je Župni zbor pod vodstvom Milana Krole. Pjevači ovoga Zbora pripremaju se svake subote u večernjim satima u Kućnoj kapelici za nedjeljni nastup na svetoj Misi. Za njih se može reći da to čine s radošću i iz ljubavi prema svome Bogu. Ovo doživljavaju kao svoj poziv na služenje svojoj vjerničkoj zajednici, a iz ovoga oblika služenja razvijaju se u njima i svima ostalima koji slave Boga u ovoj crkvi, pravi oblici služenja u svakidašnjem životu.
Na kraju misnih slavlja mjesni župnik don Ilija Drmić potaknuo je sve na razgledanje i nabavljanje za sebe i za najmilije svete knjige Biblije koja je izložena za tu zgodu u crkvi, te posebno na njezino čitanje iz čega proizlazi i samo životno nasljedovanje pročitanoga i usvojenoga. Ova 2021. godina jest Godina čitanja, a u čitanje svakako valja staviti Bibliju što i jest poticaj Nedjelje Božje riječi i to na prvo mjesto, zatim duhovne knjige, crkveni tisak, te ostale vrijedne listove i knjige. Naša župa prima 30 primjeraka Crkve na kamenu, a sve druge katoličke novine prima po jedan primjerak, jer se broj čitatelja smanjuje suodnosno s brojem njihovih godina. Vjernici koji su sebi nabavili ovu svetu knjigu, a vrjednija je od svega biserja, bit će im najdragocjenije blago u kući!

Izvor: Crkva na kamenu