Neizmjerna ljubav Srca Isusova

Foto: Cnak

POTOCI – Župa Presvetoga Srca Isusova u Bijelome Polju/Potoci proslavila je u petak, 16. lipnja svetkovinu Presvetoga Srca Isusova i patron župe. Središnje svečano misno slavlje započelo je u 18 sati procesijom iz župne crkve prema vanjskome oltaru, najprije ministranti, zatim svećenici i biskup te mladi iz kulturno-umjetničkoga društva noseći kip Srca Isusova. Svetu Misu predvodio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup vrhbosanski, a u koncelebraciji s njim bio je župnik don Rajko Marković i desetak svećenika. Na početku svete Mise biskup je ispred kipa Srca Isusova kod vanjskoga oltara izmolio posvetnu molitvu i posvetio pobožni mnogobrojni okupljeni puk Srcu Isusovu kao i cijelu ovu župu te blagoslovio sve obitelji, vozače i vozila.
Riječi pozdrava i dobrodošlice na početku svete Mise uputio je župnik don Rajko a mladi su biskupu predali umjetničku sliku “Bjelopoljska župna crkva”, akril na platnu, rad akademskog slikara Mišela Stojanovića. Don Rajko je predstavio i pozdravio nadbiskupa Tomu, sve svećenike, časne sestre, hrvatske branitelje, predstavnike medija, iseljenike i sav vjerni puk. Poseban pozdrav i blagoslov uputio je bolesnima, gledateljima i slušateljima RTV Herceg Bosne i Radio Marije, koji su u izravnom prijenosu slušali svetu Misu.
U prigodnoj propovijedi nadbiskup Tomo govorio je o ljudskome i Božjem srcu. Zapitamo li se kakva su naša srca i ima li ljubavi u našim srcima ili su ona, ne daj Bože, neljudska, zla, naopaka. Težimo li u svome životu ugledati se na Srce Isusovo i vjerujemo li i želimo li uistinu svim srce to kada molimo zaziv: Isusa blaga i ponizna Srca, učini srce naše po Srcu svome? Okupljenim vjernicima poručio je da je ljubav Srca Isusova prema nama neizmjerna i pozvao na uzvratnu našu ljubav prema Srcu Isusovu.
Liturgijskim pjevanjem slavlje je uzveličao mješoviti Veliki župni zbor. Nakon svete Mise župnik don Rajko zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji Dana Presvetoga Srca Isusova u Bijelom Polju. Proslava je završena svečanim blagoslovom i pjevanjem himne “Lijepa naša” nakon čega je nastavljeno druženje u župnome dvorištu predvođeno domaćim folklornim društvom. Središnjoj proslavi ove svetkovine prethodila je trodnevnica.

Izvor: Crkva na kamenu