Otvorena jubilarna 150. godina utemeljenja družbe Kćeri Božje ljubavi

Foto: KTA

SARAJEVO (KTA) – U sarajevskoj crkvi Kraljice Svete Krunice, euharistijskim slavljem, 21. studenoga, na spomendan Prikazanja Djevice Marije, proslavljena je 149. obljetnica utemeljenja Družbe Kćeri Božje ljubavi te svečano otvorena jubilarna 150. godina.
Ovo je ujedno bila prigoda obilježiti i prvi radni dan sarajevskoga Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” koji je s radom počeo prije 24 godine. Misu je predvodio biskup Ratko Perić, a u koncelebraciji je bilo 11 svećenika. Na misnom slavlju sudjelovao je i velik broj učenika, redovnica i djelatnika KŠC-a. Na početku, sve je nazočne pozdravio i uveo u misno slavlje, vlč. Ljubo Zelenika, vjeroučitelj i odgajatelj u Centrovu internatu. U prigodnoj homiliji biskup Perić osvrnuo se na životni put službenice Božje s. Franziske Lechner, utemeljiteljice Kćeri Božje ljubavi, kao i na samo djelovanje Družbe od osnutka do danas.
“Svojevoljno djevičanstvo iz motiva Kraljevstva nebeskoga Isus uopće ne obrazlaže. On jednostavno veli ‘tko može shvatiti neka shvati’. Otvaramo ovu jubilarnu godinu u Sarajevu poklikom ‘srca gore’. Hvalu dajemo Gospodinu Bogu našemu – zahvalimo mu za sve milosti i zamolimo Presveto Trojstvo da nikada ne ponestane u sestra: u srcu ljubavi, u glavi mudrosti, u tijelu potrebna zdravlja, da žive, rade i rastu, i brojnim svjedočenjem na slavu Božju, na čast Crkve i na dobro Družbe i svega puka u ovoj zemlji”, poručio je biskup Perić.

Izvor: Crkva na kamenu