Otvoreni darovima Duha Svetoga

Foto: Cnak

TREBINJA – U nedjelju, 9. srpnja 2017., župu Uznesenja BDM na Trebinji pohodio je mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini, koji je predvodio i svečanu svetu Misu uz koncelebraciju svećenika don Ivice Puljića, don Nedjeljka Krešića i župnika don Pere Pavlovića. Na svetoj Misi biskup Tomo podijelio je sakrament svete potvrde sedmero krizmanika, četvero iz župe Trebinja i troje iz župe Rođenja BDM iz Ravnoga. Na početku svete Mise riječi dobrodošlice uputio je župnik don Pero i krizmanici.
Biskup je istaknuo da nam Bog po snazi Duha Svetoga daruje sve potrebno za spoznavanje svoje vjere i života u Njegovoj blizini. Mudar je čovjek sposoban razlikovati važno od nevažnoga u životu i u Božjem svijetlu gledati i prosuđivati. Razuman čovjek je otvoren i kritičan u razumijevanju sebe, svijeta i ljudi, sposoban je čuti i razumjeti Božju riječ. Čovjek koji ima dar savjeta sposoban je savjetom pomoći drugome u donošenju njegova osobnog mišljenja i osobne odluke u važnim životnim trenutcima. Jak čovjek sposoban je hrabro živjeti ljudsku i kršćansku istinu dok čovjek s darom znanja traži i rado prihvaća istinu. Istinski pobožan čovjek jest čovjek koji živi u najintimnijoj povezanosti s Bogom i kome se bez straha i s ljubavlju obraća. Dar straha Božjega čini nas sposobnima da shvaćamo i doživljavamo Boga kao najdublju i najveću tajnu.
Krizmanici su prikazali svoje molitve za Sedam darova Duha Svetoga kao i molitvu vjernika. Pod svetom Misom pjevanje i sviranje predvodila je Magdalena Batina s dječjim župnim zborom. Na kraju svete Mise župnik don Pero zahvalio je mons. Tomi na dolasku u župu istaknuvši simboliku sedmorice krizmanika sa Sedam darova Duha Svetoga i pritom ih pozvao, kao i sve vjernike, da budu otvoreni darovima Duha Svetoga.

Izvor: Crkva na kamenu