Počela gradnja Crkve blaženih Drinskih mučenica

Foto: Cnak

GORAŽDE – Gradnja Crkve blaženih Drinskih mučenica započela je 13. srpnja u Goraždu. Pripremne radove zemljišta na lokaciji budućega vjerskog objekta rade pripadnici Oružanih snaga BiH nakon čega će izabrani izvođač radova početi gradnju. Goraždanski župnik don Josip Tadić naglašava da je ovo velik dan za Vrhbosansku nadbiskupiju i katoličku zajednicu u Goraždu ali i sve dobre ljude s kojima dijele zajedničku radost, te najavio da će vjernike iz cijeloga svijeta crkva primiti krajem godine.
“Završetak grubih radova planiran je do spomendana Drinskih mučenica 15. prosinca do kada bi trebali pokriti crkvu i uraditi zvonik. Danas je to službeno i nadam se da će sve ići prema planu, a riječ je o značajnom projektu za cijelu Vrhbosansku nadbiskupiju i katoličku zajednicu, ali i sam Grad”, ističe don Josip.
Vrhbosanska je nadbiskupija investitor projekta, vrijednog oko pola milijuna konvertibilnih maraka. Don Josip kaže kako nemaju ni trećinu potrebna novca, ali bit će dovoljno za prvi dio posla i nada se da će sredstva biti prikupljena, postupno, uz razumijevanje svih koji žele podržati gradnju ove crkve.

Izvor: Crkva na kamenu