Poslušan i vjeran Gospodinu

Foto: Cnak

VINJANI – Župa sv. Josipa u hercegovačkim Vinjanima proslavila je svoga nebeskog zaštitnika sv. Josipa u ponedjeljak 20. ožujka svetom Misom u 11 sati. Velik broj vjernika nazočio je misnom slavlju koje je predvodio župnik župe Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije u Posušju fra Mladen Vukšić. U koncelebraciji s fra Mladenom bio je župnik ove župe don Nedjeljko Krešić te don Ivica Boras, župnik susjedne župe Vir.
Na samom početku fra Mladen je istaknuo kako je sveti Josip primjer i uzor čovjeka koji je poslušao Boga i predano vršio Božju volju, te, kako je kazao, tu je njegova veličina, temelj njegova života i sve što je činio i radio polazi od poslušnosti Bogu.
U propovijedi govorio je o porocima modernoga doba kao što je športsko klađenje, ali i o negativnom utjecaju društvenih mreža. Sveti Josip je vrlo štovan među vjernicima zbog njegove uloge čuvara i hranitelja Isusa i Marije. Evanđelje ga opisuje u dvije riječi: bio je pravedan i vjeran. Štuje se kao zaštitnik cijele Crkve i svake obitelji. Zaštitnik je napose očeva, muževa te svih zanatlija i radnika, a posvećen mu je i cijeli mjesec ožujak. Zaštitnik je Mostarsko-duvanjske biskupije, mnogih župa, pa tako i župe u našim Vinjanima.

Izvor: Crkva na kamenu