Posveta oltara

Foto: http://bratovstina.com

GORICA-SOVIĆI – U utorak, 26. lipnja 2018., na prvi dan trodnevnice u čast apostolskim prvacima sv. Petru i Pavlu, u područnoj crkvi u Sovićima (župa Gorica-Sovići) gdje su naslovnici crkve ovi apostolski prvaci, zbio se zaista velik događaj i iznimna svečanost. Svetu Misu predslavio je mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić te je u toj prigodi posvetio oltar u ovoj crkvi. Ovaj je oltar napravljen 2009. godine, ali do sada nije bio posvećen. Također je i sama crkva posljednjih mjeseci uvelike obnovljena – promijenjen je crijep na krovu, crkva je obojena i izgrađen novi strop, pojačana rasvjeta, ugrađeni su klima uređaji i obnovljeni vitraji, te uređen okoliš. Suslavitelji u ovoj svetoj Misi bili su mjesni župnik fra Stipe Marković, đakon fra Jure Barišić i don Pero Miličević, uz mnoštvo vjernika osobito iz Sovića Donjih.
Ovaj je svečani događaj uzveličao i zbor crkve sv. Kate iz Ljubuškog, koji je svojim krasnim pjevanjem sudjelovao u svetoj Misi. Nakon misnoga slavlja ovaj je zbor održao i koncert. Tim koncertom je i službeno otvoreno Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika.
Nakon svete Mise u dvorištu iza crkve upriličeno je prigodno druženje, a vjerni hrvatski navijači mogli su pratiti i utakmicu koja je završila pozitivno za reprezentaciju Hrvatske, što je popraćeno usklicima veselja svih nazočnih.
Kulturno ljeto nastavilo se 14. srpnja 2018. ispred zvonika-kapelice svetog Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi s početkom u 20,30 sati i to predstavom dramske grupe Proložac te smotrom narodnih pjesama i glazbe (ganga, bećarac, gusle, diple…).
Sve će završiti 2. Likovnom kolonijom u čast Zvonki Bušiću Taiku koja će se održati od 29. kolovoza do 1. rujna 2018. u Gorici.

Izvor: Crkva na kamenu